Bionext en het verhaal van de paprika
Jamie Oliver: Jullie zeggen een revolutie te willen
Aardappelen superfood en supergoed voor onze aarde
Nieuwe Schijf van Vijf op komst
Het Foodscore Systeem: juiste en volledige informatie over voedingsmiddelen verhoogt transparantie
Drie experts over de toekomst van voedsel
‘Varkenssector in het nauw’
Varkensvleesketen zet in op gezamenlijke verduurzaming
We moeten ons stinkende best blijven doen
Regio FoodValley timmert aan de weg
Voldoende water van groot belang voor landbouw
‘Voedselveiligheid moet deel van bedrijfscultuur worden’
Nederland als gidsland
Er wordt hard gewerkt om de Nederlandse toppositie uit te bouwen
Nederland moet innoveren om toppositie te behouden
Verlagen voedselafdruk goed voor iedereen
Duurzaam kost wat meer
Eet verstandig, eet met kunstmest
Beter verteerbaar ruwvoer
“Voor het waarborgen van voedselzekerheid is de acceptatie van technologie in dierlijke productie cruciaal. Zo blijft voedsel namelijk toegankelijk, betaalbaar en gezond”, zegt Eddy Thomas, director Benelux & Nordic bij Elanco Animal Health.
Boeren werken hard aan het steeds verder sluiten van de kringloop op hun bedrijven. Henk Jolink heeft een melkveebedrijf van 75 hectare met 110 koeien en hij vertelt wat er allemaal al gebeurd is en wat er nog staat te gebeuren.
Vernieuwende automatisering is van groot belang voor de agrarische sector. Veehouders kunnen daardoor efficient en duurzaam hun werk doen.